Carnavalsliedje rond parachutemoord zet kwaad bloed

Print

Carnavalsliedje rond parachutemoord zet kwaad bloed

Een carnavalsliedje van de Aalsterse groep 'De Saazers' is in het verkeerde keelgat geschoten bij de families van Els Clottemans en Els Van Doren. Ze zingen een nummer over de parachutemoord op het deuntje van Eddy Wally.

"Ik spring oit e vliegmasjien vér menne Marcel te zien. 'T es moine Marcel, ze wetj ze da wel. Here parachit, die was nor de shit. Mor ik weit van niet", zingen de carnavalisten.

De groep heeft ook een carnavalswagen in elkaar geknutseld waarop een afdruk staat van Els Van Doren die neergestort is in een moestuin. De carnavalisten zien geen probleem. "Dit soort spot hoort nu eenmaal bij Aalst Carnaval. We werken rond een thema uit de actualiteit, maar we vermelden nergens de naam of de foto van Clottemans of Van Doren", vindt voorzitter Tim Schepmans.

Maar de moeder van Els Clottemans en de weduwnaar van Els Van Doren reageren razend. Ze willen zelfs een klacht indienen om het liedje te verbieden.

Keizer Kamiel Sergant van het Aalsterse Carnaval begrijpt de reactie van de familie. "Humor en satire horen inderdaad bij Aalst Carnaval, maar dit is echt niet meer om te lachen." Hij zal dan ook vragen aan 'De Saazers' om het lied niet te zingen.

.

Nu in het nieuws