Groen licht voor tunnel onder zwart punt

Groen licht voor tunnel onder zwart punt

Groen licht voor tunnel onder zwart punt

Print
Aalst - Onder de Gentsesteenweg en de Boudewijnlaan komt een tunnel. Die moet het verkeer in het noorden van de stad vlotter doen verlopen. De zware klus wordt aangevat in 2013.

Dat het verkeer rond Aalst niet altijd even vlot verloopt, is geen geheim. Burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) drong al bij haar aantreden aan op een oplossing bij toenmalig Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters. Huidig minister Hilde Crevits zet het licht nu op groen voor een tunnel. De kostprijs van de tunnel wordt geraamd op 20 miljoen euro.

“De tunnel moet vooral een oplossing bieden voor de lange files op de ring rond Aalst. Automobilisten die stilstaan op de ring, rijden vaak de binnenstad in omdat ze denken dat het zo sneller zal gaan. De bouw van een tunnel zal voor een betere doorstroming en een leefbaarder stadscentrum zorgen”, zegt Uyttersprot.

De ondertunneling van het knooppunt Gentsesteenweg/Boudewijnlaan moet ook zorgen voor een goede afwikkeling van het verkeer van en naar de E40 en N41. Het Vlaams Gewest en de stad Aalst nemen elk een deel van de werkzaamheden voor hun rekening.

Vlaanderen staat in voor de bouw van de tunnel vanaf de Vooruitzichtstraat tot de Merestraat. Aan het kruispunt met de Raffelgemstraat legt het Vlaams Gewest boven de tunnel een verkeersluw plein aan. Parallel met de tunnel zullen ventwegen aangelegd worden voor het lokale verkeer. De stad Aalst verzorgt de aanleg van voetpaden, beplantingen, straatmeubilair en verlichting.

De rioleringen worden door de Vlaamse overheid en de stad Aalst samen aangelegd.

LVDB

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio