Sint-Niklaas geschokt door buitensporig geweld op dertiger

Sint-Niklaas geschokt door buitensporig geweld op dertiger

Sint-Niklaas geschokt door buitensporig geweld op dertiger

Print
Sint-Niklaas - Wesley Verdonck (33), die zondagochtend meedogenloos in elkaar werd geslagen aan de Parklaan, is ontwaakt uit zijn coma. De man werd na de feiten met een hersentrauma naar het ziekenhuis gebracht en zweefde urenlang tussen leven en dood.

Verdonck is bijna onherkenbaar door de blauwe plekken en bloeduitstortingen in zijn aangezicht. Een van zijn nieren is beschadigd, hij heeft breuken in zijn benen, wonden op zijn rug en in zijn hoofd zitten twee enorme bloedzakken. Allemaal het gevolg van de reeks extreem gewelddadige schoppen en slagen van een viertal mannen die de dertiger zondagochtend te grazen namen aan het stadspark.

“Ik keerde samen met een vriend en een vriendin met de wagen terug uit Lokeren”, vertelt het slachtoffer. “Halverwege de Parklaan stopten we de auto. Ik stapte even uit om te plassen. Meteen daarna voelde ik een enorme klap op mijn achterhoofd en ik viel tegen de stenen. Vanaf dan weet ik helemaal niets meer.”

Veiligheid

De twee andere inzittenden waren getuige van hoe een viertal mannen compleet buiten zinnen de bewusteloze Verdonck bleven toetakelen. “Die mannen sloegen en schopten om te doden”, beseft de man. “Ik mag enorm blij zijn dat ik nog leef. De dokters bevestigden mij dat ik door het oog van de naald ben gekropen.”

“De daders moeten beslist ook wapens of knuppels bij zich gehad hebben, want de verwondingen die ze mij toebrachten, kunnen zeker niet alleen van hun vuisten komen. Toen de mannen mij te lijf gingen, heeft Marco Matta, de man die mee in de auto zat, Katrijn, de derde getuige, meteen in veiligheid gebracht door haar op te sluiten in de wagen. Daarna kwam hij mij te hulp, maar hij slaagde er niet in om de mannen te doen stoppen. Integendeel, ook hij hield aan het geweld een zware breuk aan zijn been over.

Onder invloed

Nadat het viertal met ons beiden had afgerekend, sloegen ze alle autoruiten kapot. Verdonck werd uiteindelijk hevig bloedend tussen enkele geparkeerde wagens aangetroffen door een politiepatrouille die toevallig voorbijreed. “Ik heb er geen enkel idee van waarom die mannen mij halfdood sloegen”, zegt Verdonck nog. “Niemand van ons had hen ooit gezien.”

Het parket kon kort na de feiten alle vier de daders inrekenen. De mannen bleken onder invloed van drugs en hadden eerder die avond al voor problemen gezorgd in een dancing in Kruibeke.

U kan het volledige artikel lezen in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Stefaan Van Hul

Bert Foubert

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio