Drie vermisten na omslaan Belgische vissersboot

Er zijn drie Nederlandse bemanningsleden vermist nadat dinsdagavond een vissersboot onder Belgische vlag is omgeslagen voor de Franse kust in Duinkerke. Een Sea King helikopter van de Belgische luchtmacht zoekt momenteel met een Franse Alouette.

Twee Belgische duikers zijn aan boord van de sleepboot Zeehond en zoeken naar de opvarenden. Twee andere duikers van het 40e smaldeel van de Belgische luchtmacht werden met de Franse Alouette op de plaats van het ongeval afgezet. Er is momenteel nog geen spoor van de drie bemanningsleden.

Lange zoekactie

Omstreeks 22.00 uur liep het noodsignaal binnen bij het bewakings- en reddingscentrum Cross in Gris-Nez.

Twee Belgische helikopters met duikers aan boord, een toestel van de Franse marine, drie schepen en een Belgisch reddingsschip, een boot van de Belgische politie, een sleepboot van de Franse staat, twee schepen van de Franse zeereddingsdienst en drie vrachtschepen hebben tot 04.45 uur gezocht.

Belgische duikers zijn tot in de stuurhut van het omgekieperde schip kunnen komen. Maar de opvarenden waren daar niet te vinden. Vandaag hernemen ze de zoekactie, met een helikopter van de Franse Civiele Bescherming en de Anglian Monarch, een Britse sleepboot die door Frankrijk ingehuurd is.

Het is niet geweten of het schip aan het vissen was toen het kapseisde. De temperatuur van het zeewater bedraagt 8 graden.

Nu in het nieuws