"Drie misbruikte Roemeense zusjes worden uitgewezen"

De drie Roemeense zusjes, die door hun eigen vader en andere mannen seksueel misbruikt werden, worden door de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) uitgewezen. Er is naar verluidt geen geldige reden waardoor de meisjes in ons land kunnen blijven en geadopteerd kunnen worden.

De zusjes zijn intussen vier, zeven en tien jaar oud. Twee jaar geleden kregen ze onderdak bij Belgische gastgezinnen. Uiteindelijk werd duidelijk dat de drie in Roemenië seksueel waren misbruikt.

Hun moeder zou nu schriftelijk hebben laten weten dat ze haar kindjes terug wil. De dienst Vreemdelingenzaken zal die wens inwilligen.

De gastgezinnen zijn uiteraard misnoegd. "Bij ons weten was de moeder altijd blij dat haar kinderen in België waren en hun opvoeding kregen", aldus de woordvoerder van de pleegouders Jan Van Hove in een krant van De Persgroep. "Maar blijkbaar hebben de Roemeense autoriteiten nu een document in handen waarin de moeder vraagt haar kinderen terug te krijgen."

Volgens Van Hove wacht de meisjes de hel in Roemenië. De vader van de drie werd vervolgd en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, maar zou nu op elk moment vrij kunnen komen.

Nu in het nieuws