Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 2 maart 7u20

Vanochtend vriest het lichtjes maar de zon zal de temperaturen al snel boven het vriespunt tillen. Het blijft de hele dag zonnig en dus ook droog. De maxima bereiken een graad of 7, al zal de matige noordoostenwind het wel wat kouder doen aanvoelen.

Donderdag schommelen de minima gemiddeld rond -3°C en in de Kempen kan het tot -4°C vriezen. Na zonsopkomst loopt het kwik echter alweer snel op tot boven het vriespunt om namiddag uit te komen op maxima rond +8°C. Het wordt opnieuw een uitgesproken zonnige dag. Vanwege de afzwakkende wind zal het ook wat aangenamer aanvoelen in vergelijking met de voorbije dagen.

Vrijdag krijgen we eenzelfde weerbeeld. De zon zal dus opnieuw van 's morgens tot 's avonds van de partij zijn. De temperatuur klimt van -3°C in de ochtend naar +9°C in de namiddag bij een zwakke noordoostenwind.

Zaterdag draait de wind naar het noorden waardoor er wat meer vocht onder de vorm van wolken naar Limburg kan drijven. Regen hoeven we echter niet te vrezen en de zon zal zich toch ook wel regelmatig kunnen tonen. 's Ochtends zal het lichtjes vriezen en namiddag wordt het een graad of 8.

Zondag kiest de wind dan weer voor het oosten en stroomt er weer drogere lucht naar Limburg. Minder wolken dus, en meer zon. De minima komen gemiddeld rond -2°C uit en de maxima schommelen rond +7°C.

Ook begin volgende week blijft het 's nachts lichtjes vriezen en zal het overdag meestal zonnig zijn. Het blijft dus ook droog en de maxima komen in de buurt van 10°C uit.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN