Schikking met VS kost UCB meer dan 33 miljoen dollar

De beursgenoteerde farmagroep UCB heeft een geschil met de Amerikaanse justitie afgesloten. Hij betaalt er meer dan 33 miljoen dollar voor.

Het dossier draait om inbreuken van zes jaar geleden bij de marketing van het anti-allergiemiddel Keppra. UCB pleit nu schuldig en betaalt 8,6 miljoen dollar boete. Bovenop komt nog een dading voor 25,8 miljoen dollar, te vermeerderen met een bescheiden interest.

UCB zei dit bij de publicatie van zijn jaarresultaten over 2010. Die lieten een nettowinst zien van 103 miljoen euro. Dat is een terugval met 80% tegenover de 513 miljoen euro uit 2009.

Eenmalige afboekingen - o.a. die in de VS - duwden het uiteindelijke resultaat immers fors lager. Vorig jaar waren er nog voor 384 miljoen euro aan eenmalige winsten, nu waren er voor 263 miljoen euro aan afwaarderingen. De aangepaste nettowinst zou 6% hoger zijn uitgekomen op 239 miljoen.

Voor de aandeelhouders is een dividend weggelegd van 0,98 euro bruto of 0,735 euro netto. Dat is een lichte stijging tegenover vorig jaar.

JVG

Nu in het nieuws