Jongeren bepalen waarover Turnhoutse boeken schrijft

De Turnhoutse schrijfster Hilde E. Gerard heeft een derde boek klaar, het begin van een nieuwe reeks boeken over jongerenproblemen. Daarvoor werkt haar uitgeverij samen met het tijdschrift Maks.

hdelsaerdt

Terwijl in Moord op een Schilderij en Moord met een geurtje er telkens meerdere mensen gedood werden, blijft in Hilde E. Gerards nieuwste boek Pizza’s en gin-tonic iedereen leven. Volgens de schrijfster moet het een nieuwe reeks worden over jongerenproblemen.

De uitgeverij werkt daarvoor samen met jongerentijdschrift Maks. De jongeren mogen zelf een onderwerp aan haar voorstellen. En daar schrijft zij dan een nieuw boek over. Zo proberen ze iets interactiefs te doen met boeken.

De problemen die in Pizza’s en gintonic aan bod komen, zijn scheiding, drank en drugs. Een dramatisch boek is het niet. Los van alle problemen is het ook een grappig boek. Hilde E. Gerards hoopt dat het voor de jongeren ook herkenbaar is, want in moordboeken zit wellicht niet veel herkenbaars in.

Naast de reeks over jongerenproblemen, schrijft Hilde ook nog verder aan haar moordboeken. Er ligt ook nog een vampierenboek in de schuif en een geïllustreerd boek voor negenjarigen à la Geronimo Stilton.

MAMI

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners