Naamswijziging Bakestraat verhit gemoederen

De bewoners zijn het oneens of de naam van een deel van hun Bakestraat moet worden gewijzigd. “Als Keerbergen er niet uitgeraakt, moet een referendum beslissen”, zegt schepen Wouter Bonquet (CD&V).

smeeusen

De Bakestraat kreeg in de loop van de jaren een aantal aftakkingen. Het smalle deel van de straat tussen bakkerij Gilberte op de Putsebaan en de grens met Rijmenam (Bonheiden) luidt in de volksmond ‘Klein Bakestraat’.

“Dat durft al eens voor verwarring te zorgen bij de veiligheidsdiensten”, zegt schepen van Mobiliteit en Cultuur Wouter Bonquet (CD&V). Daarom stelde de Straatnamencommissie voor dat deel de naam Klein Bakestraat te geven.

Vier bezwaarschriften

Tijdens het openbaar onderzoek werden slechts vier bezwaarschriften ingestuurd. Maar ook waar de naam Bakestraat blijft behouden, zien bewoners een hernummering niet zitten. “Van de 153 gezinnen is één derde tegen de naamsverandering”, weet Bonquet. “Maar in het deel waar de naam wordt gewijzigd, zwelt hun aandeel aan tot twee op de drie.”

Alhoewel Keerbergen een deel van de kosten voor de adreswijziging op zich neemt, vrezen de bewoners dat ze extra in hun geldbeugel zullen moeten tasten. “De mensen zijn misnoegd”, licht bewoner Hugo Liekens (57) toe. “Bij sommigen staat het huisnummer in de brievenbus gegraveerd. Dat moet allemaal vervangen worden.”

Bonquet neemt de bezwaren mee naar de volgende gemeenteraad. “Misschien voeren we een nieuw openbaar onderzoek en schrijven we iedereen persoonlijk aan. Als we er dan nog niet uitkomen, moet een referendum misschien de knoop doorhakken.”

CDBR

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio