1 / 2

Duitse en Belgische ketens openen winkels in Lier

De voorbije maanden sloten op en rond de Grote Markt in Lier verscheidene winkels hun deuren. Parkeerproblemen, de moeilijke bereikbaarheid van het stadscentrum, de nakende heraanleg van de Grote Markt, de geplande verkeerscirculatie... ze werden vaak als oorzaak aangehaald. Toch durven verscheidene winkelketens het aan om net nu in het hart van Lier een winkel te openen. Uw krant zocht er twee op.

Van Rompaey Chris

Takko Fashion opende vorige maandag een winkel aan de Antwerpsestraat 20, vlakbij de Grote Markt dus. In deze winkel was tot augustus 2009 Schoenen Torfs gevestigd. Takko Fashion is een Duitse modeketen die al bijna dertig jaar stijlvolle en sportieve kleding en trendy accessoires voor het hele gezin in een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt.

Op de hoek van de Grote Markt en de Eikelstraat opende vorige week zaterdag kledingzaak Melvin. In dit pand was jarenlang boetiek Nik Nak gevestigd. Melvin is een Belgisch bedrijf dat in 1975 gesticht werd en haar hoofdzetel in Vorst heeft. De keten telt, met Lier bij, nu zes winkels in België en één winkel in Frankrijk.

De volledige reportage leest u in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen.
Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio