Praat met je huisdier! (video)

Dokter Doolittle kon het al, maar ook Kristina Boey (37) uit Hombeek bij Mechelen beweert over de gave te beschikken om met dieren te praten. Ze is een van de weinige in Nederland gediplomeerde dierencommunicatoren van ons land.

jlenaerts

Aan de hand van foto’s krijgt Boey beelden en woorden binnen die de dieren kwijt willen. “Sommigen vinden mij zot”, zegt de vrouw. “Maar het is niet mijn roeping om mensen die het niet geloven, te bekeren.” Toch ging ze in op de invitatie van onze vliegende reporter Pieter, die wou weten wat zijn kater Mickey zoal te zeggen had. Bekijk het filmpje!

Na afloop zat Pieter met een dubbel gevoel: “Wat Kristina zei, klopte grotendeels. Ze zei zelfs rake dingen. Maar je kan je afvragen of de communicatie niet van toepassing is op 99% van de katten. Ze zag ook hoe ik met mijn huisdier omging: tuurlijk noemt ze Mickey dan lief, en zegt ze dat hij me graag ziet.”

Kristina knoopt gesprekken aan met alle soorten dieren, van cavia tot varken. “Met het ene dier kan je makkelijker praten dan met het andere. Niet elk dier heeft dezelfde spiritus. Honden, katten, paarden, ezels en konijnen zijn vrij spraakzaam.” Een eerste consult aan huis kost gemiddeld 75 euro.

Meer info op http://www.thehorselistener.be. In april verschijnt ook een boek van Kristina: ‘Boodschappen uit het dierenrijk - Dieren als spiegel’.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio