Tuinlei voert protest op met brief aan alle bewoners

Het actiecomité van de Tuinlei is in zijn protest rond de geplande heraanleg van de straat weer een versnelling hoger geschakeld. In alle brievenbussen van Schelle werd een brief gedeponeerd.

smeeusen

De briefactie komt er als reactie op het voorwoord van de burgemeester in het gemeentelijk infoblad. Daarin stelt hij onder meer dat de heraanleg een noodzaak is, vooral om tijdens de werkzaamheden in de Steenwinkelstraat een goede bereikbaarheid van de gemeente te garanderen. “Het zou spijtig zijn, mocht één straat de rest van de gemeente gijzelen”, stelt hij.

In Omdat u recht hebt op een andere visie weerlegt het actiecomité de argumenten die de burgemeester aanhaalt. Daarmee willen de bewoners bekomen dat alle Schellenaren niet alleen de mening en informatie van het gemeentebestuur te horen krijgen. “De bewoners van de Tuinlei zijn echt wel bereid om de tijdelijke overlast te dragen die een wegomlegging kan meebrengen, maar het moet dan wel om een tijdelijke situatie gaan. Zowel uit de plannen, het budget -bijna een miljoen euro! - en overleg blijkt dat dit niet de bedoeling is. Het wordt een permanente verbindingsweg richting Matenstraat en A12. Overigens kanten ook de buurgemeenten Aartselaar en Niel zich tegen de plannen. Zij hebben bezwaar ingediend en de kans is zelfs reëel dat ze de Tuinlei volledig zullen afsluiten”, stelt het actiecomité.

Facebook-pagina

“Een heraanleg van de Tuinlei biedt trouwens geen enkele garantie dat de aangehaalde 16.000 wagens uit het centrum van Schelle zullen geweerd worden. Met uitzondering van het bestemmingsverkeer in de Steenwinkelstraat rijden deze voertuigen nu al door het centrum”, menen de Tuinlei-bewoners. “En aan de Matenstraat, die sowieso al druk is, zal het alleen maar geduldig aanschuiven worden.”

Intussen werd er ook al de Facebook-pagina ‘Tuinlei te Schelle’ opgericht. Meer informatie vindt u op de website die de inwoners hebben opgericht. .

BAR

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio