Sir Anthony Van Dijck opent bijhuis op Falconplein

Marc Paesbrugghe van restaurant Sir Anthony Van Dijck opent in mei een bijhuis op het Falconplein. Het wordt geen tweede restaurant, maar een kookatelier.

Het is niet de bedoeling dat workshops worden gegeven en dat klanten er samen met de chef koken. “Met dit project keer ik terug naar het begin van mijn carrière, toen ik les gaf in de Hotelschool in Herk-de-Stad. Want mensen willen weten hoe ze rijst moeten maken die niet aan mekaar koekt. Of ze willen een soep koken die meer is dan een pot gekleurd water”, zegt de chef-kok.

De nieuwe zaak op het Falconplein zal dezelfde naam dragen als het restaurant in de Vlaeykensgang. In beide zaken werken vader Marc (61) en dochter Isabelle (32) nauw samen. “We zoeken nog naar de juiste formules, maar het is de bedoeling dat we kookdemonstraties geven, advies, begeleiding en zelfs lezingen”, aldus Paesbrugghe.

Johan VAN BAELEN

Foto Bert Hulselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio