Vader Sophie (16): "Die opluchting kan je niet beschrijven"

Print

Vader Sophie (16): Die opluchting kan je niet beschrijven

Stabroek - De ouders van Sophie Van De Heijning (16) zijn bijzonder opgelucht dat de doodrijder van hun dochter opgepakt is. Een 52-jarige Kapellenaar bekende afgelopen weekend dat hij het meisje had aangereden.

"Zondagochtend om zeven uur stond de politie hier met het goede nieuws", vertelt haar papa Luc. "De dader was opgepakt en had 's nachts bekend. We kunnen de opluchting niet beschrijven, zo blij waren we. Het was ook het perfecte moment, nog drie dagen voor de begrafenis. Zo kan die in alle sereniteit gebeuren, zonder dat we nog vragen hebben over de identiteit van de dader."

Vader Van De Heijning werkt al jaren op een spoedgevallendienst en weet dat een ongeval in een fractie van een seconde gebeurd is. "Daar zijn we op zich niet kwaad om. Niemand beweert overigens dat Sophie geen fout gemaakt heeft. Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Maar ze was wél op het zebrapad toen hij haar aanreed, en dus was de man in fout. En hij was nog veel meer in fout toen hij stopte en dan doorreed. Dat hij nu beweert dat hij dacht een paaltje geraakt te hebben, geloven we niet. Op die plaats staan geen paaltjes. En nadien heeft hij nog een volle week gehad om tot inkeer te komen. Hij heeft onnoemelijk verdriet aangericht, ook in zijn eigen familie. We leven trouwens mee met die mensen."

Boris Rousseeuw

Lees ook: Drie simultane uitvaartdiensten voor overleden Sophie (16)
Lees ook: Doodrijder Sophie (16) aangehouden

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio