Minister vraagt onderzoek naar asfaltering Dijledijk

Hoewel de asfaltering van de Dijledijk al deels is vergund, wil minister Hilde Crevits (CD&V) bijkomend onderzoek.

smeeusen

Omdat het vanop een geasfalteerde dijk gemakkelijker is om inspecties en werkzaamheden uit te voeren, wil de nv Zeekanaal de Dijledijk asfalteren tussen Werchter (Rotselaar) en Bonheiden. Meteen komt er op de dijk een fietspad dat op termijn Diest met Mechelen verbindt. Maar de buurtbewoners vrezen voor overlast. De angst dat groepen wielertoeristen de andere gebruikers, zoals de recreatieve fietser, wandelaar en jogger, in de verdrukking brengen, zit er dik in.

“De aankondiging van de asfalteringswerkzaamheden stond in een uithoek van de gemeente en werd niet opgemerkt in de vakantieperiode. Er was sprake van ‘verharding’ wat begrepen werd als een nieuwe laag grind aanbrengen”, zeggen Keerbergs gemeenteraadslid Kristien Grauwels (Groen!) en Hilde Van kerckhoven van de actiegroep 'Respect.Natuur', die borden plaatste met als opschrift ‘Geen asfalt op deze Dijledijk’.

In drie weken tijd ondertekenden al meer dan 500 inwoners een petitie. De actie kreeg de steun van Natuurpunt en lokale sport- en andere verenigingen. “Ik heb nv Zeekanaal opdracht gegeven om bijkomend te overleggen met de betrokken gemeentes en zo te komen tot een gedragen oplossing”, zegt minister van Openbare Werken Hilde Crevits. De actiegroep tekent een beroep aan tegen de vergunnning om de Dijledijk te asfalteren.

CDBR

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio