Kinderen herhalen uitspraken Wilders, PVV-leider woedend

De Nederlandse politicus Geert Wilders is woedend op Tegenstemwijzer.nl, een website die iedereen oproept om tegen een regering met de PVV te stemmen. Om hun campagne kracht bij te zetten, laten ze kinderen enkele uitspraken van Wilders herhalen.

ikerremans

De website Tegenstemwijzer spreekt zich uit tegen de Nederlandse gedoogcoalitie met de PVV. "U kan nu nog kiezen voor een toekomst zonder de PVV. Stem voor één keer niet voor de CDA of de VVD", vraagt de website.

Tuig

Tegenstemwijzer voert de campagne met een paar filmpjes. In een daarvan zijn enkele kinderen aan het woord: "We verkopen ons land aan de duivel die Mohammed heet, en niemand doet er iets aan", zegt een kleine jongen. "De islam is een achterlijke cultuur"; "We hebben een gigantisch probleem met moslims"; "Tuig, dat is het gewoon". Harde uitspraken voor kinderen, maar ze komen een voor een uit de mond van Geert Wilders.

Een andere video verwijst ook naar het gerechtelijk verleden van een aantal PVV-Kamerleden. Al meer dan 20.000 mensen hebben de filmpjes bekeken.

Geert Wilders zelf is woedend. "Ik dacht dat ik alles al gezien had, maar dit is echt een dieptepunt", reageerde hij al op de Nederlandse televisie. Joeri Jansen, een medewerker van Tegenstemwijzer, vindt het vreemd dat Wilders zo boos is over de video met de kinderen. "Blijkbaar schrikt Wilders van zijn eigen woorden als hij ze letterlijk uitgesproken hoort door kinderen. Dat zegt eigenlijk alles."

MEER OVER Geert Wilders