Beke: "CD&V stapt niet in regering zonder N-VA"

Een klassieke tripartite zonder de N-VA is geen optie. Daarmee reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op het voorstel van Karel De Gucht (Open Vld). Enkel als de N-VA dat zelf wil, is een tripartite een mogelijkheid.

jlenaerts

Eurocommissaris Karel De Gucht liet vrijdag weten dat hij nog maar twee formules ziet om uit de politieke impasse te geraken. Ofwel vormen de huidige coalitiepartners in de ontslagnemende regering - Open Vld, CD&V, MR, cdH en PS - een coalitie met de N-VA ofwel is er een klassieke tripartite (liberalen, christendemocraten en socialisten) zonder de partij van Bart De Wever.

Spelletjes

Wouter Beke is geen voorstander van het voorstel. "Geen enkele van de Vlaamse partijen, ook niet de partij van De Gucht, wil een regering zonder de N-VA. Dit is misschien waar de Franstaligen de voorbije maanden al veel te veel rond gespeculeerd hebben en spelletjes rond gespeeld hebben", vertelde hij in Terzake.

De CD&V zal volgens Beke niet in een regering stappen zonder de N-VA "tenzij dat ze zelf niet tot een federale regering willen toetreden".

MEER OVER CD&V