1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mechelen legt tweede deel Melaan open rond 2012

De stad Mechelen start onderhandelingen op om het Dexia-kantoor in de Befferstraat aan te kopen. Ze vormen de aanzet om de Melaan ook in dat deel van de binnenstad opnieuw open te leggen.

svanhaezendonck

De historische vliet is vandaag al blootgelegd aan de Melaan zelf, en op het Jef Denynplein. Er zijn plannen in de maak om ze door te trekken tot aan 't Groen Waterke. Maar het project dat burgemeester Bart Somers nu voor ogen heeft, is nog stukken ambitieuzer. "Tussen de Befferstraat en de Bruul willen wij een tweede deel van de Melaan openleggen", zegt hij.

Het traject loopt via de Zak- en de Muntstraat langs de Botermarkt naar de bekendste winkelstraat van de stad. "Deze bestuursperiode lukt dat niet volledig, maar in 2012 een eerste fase realiseren in de Befferstraat is realistisch", stelt Somers. De aankoop van het bankgebouw kost 1,2 miljoen euro. "In afwachting brengen wij er tijdelijk enkele stadsdiensten onder. Eens de vliet er ligt, is dat pand prachtig gelegen voor een horecazaak", geeft de burgemeester aan.

Voor het binnengebied tussen de Beffer- en de Zakstraat ziet Bart Somers een nieuwe toekomst weggelegd als Rik Wouterstuin. "Een kleine stadsparkje dat wonen in de buurt aantrekkelijker zal maken." Alles samen raamt de stad de kosten voor de eerste fase van de vliet op 1,8 miljoen euro, inclusief de aankoop van het Dexia-kantoor.

SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners