Kruidtuin krijgt podium rond 80 jaar oude boom

Kruidtuin krijgt podium rond 80 jaar oude boom

Kruidtuin krijgt podium rond 80 jaar oude boom

Print
Mechelen - Nog dit jaar start de realisatie van het nieuwe podium in de Kruidtuin. De constructie wordt deels opgetrokken rond een zilveresdoorn van meer dan 80 jaar oud, en ze is erg duurzaam.

Het podium zal bestaan uit elementen die in de hoogte verstelbaar zijn tot één meter. "Naar aanleiding van een evenement zoals Parkpop kunnen we tijdelijke constructies aanbrengen zoals een dak, of een derde podiumniveau", zegt schepen Marina De Bie. De stad kiest bewust voor een vaste constructie. "Zo vermijden we herhaaldelijke werkzaamheden voor op- en afbouw en transport met zware voertuigen", stelt De Bie.

Als materiaal wordt voor hout gekozen. "Het zal esthetisch mooi integreren in de parkomgeving. Door de trappenstructuur rondom kan het podium ook dagelijks als zitbank dienen. Bedoeling is dat het podium uitnodigt om even te pauzeren en te genieten van het groen", vertelt de schepen. De punt van het podium wordt opgebouwd rond een zilveresdoorn. "De bewatering van de boom gebeurt via een slim drainagesysteem. We kiezen trouwens ook bewust voor een paalfundering en niet voor beton. Zo wordt de wortelstructuur van de boom beschermd."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio