Lijnbussen volgen ander traject tijdens heraanleg Grote Markt

Lijnbussen volgen ander traject tijdens heraanleg Grote Markt

Lijnbussen volgen ander traject tijdens heraanleg Grote Markt

Print
Lier - De langverwachte heraanleg van de Grote Markt in Lier begint op maandag 7 maart. Voor automobilisten en busreizigers verandert er dan heel wat.
Aannemer nv DCA sluit op maandagmorgen 7 maart de Grote Markt aan de Vismarkt af. Verkeer dat uit de Rechtestraat komt, kan dan niet meer verder naar het marktplein en moet verplicht links de Werf opdraaien. Wie denkt om via de Vismarkt toch nog in de Lisperstraat te geraken, is er aan voor de moeite.

"Om te vermijden dat de omliggende straten belast worden met sluipverkeer, staan er vanaf 7 maart paaltjes in de Predikherenlaan (aan het KTA), in de Vredebergstraat (hoek met de Abtsherbergstraat langs de kant van de Vismarkt), Vlietje (aan huisnummer 10), Kalkovenstraat (kant Begijnhofstraat) en Schapenkoppenstraat (voorbij de parkeerplaatsen)", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).

Voetgangerszone

Vanaf 7 maart wordt een voetgangerszone ingericht. Die omvat het begijnhof en volgende straten en pleinen: Grote Markt, Eikelstraat, Lantaarnstraat, Papegaaistraat, Felix Timmermansplein, Zimmerplein en Kalkovenstraat. "Enkel lijnbussen, taxi's en fietsers worden in de voetgangerszone toegelaten. Maar hierop maken we enkele uitzonderingen. Zo kunnen onder meer bewoners van de voetgangerszone of medische zorgverstrekkers met patiënten in de zone een doorgangskaart aanvragen. Een volledige lijst van de categorieën vindt u op de website van de stad. Je kunt zo'n doorgangskaart vanaf nu aanvragen. Het correct gebruik ervan zal door de politie gecontroleerd worden", benadrukt schepen Hermans.

Lijnbussen

De lijnbussen en de bushaltes op de Grote Markt verhuizen tijdens de heraanleg naar het Zimmerplein. Dit wil zeggen dat de bussen die van het station komen het traject volgens zoals tijdens de zaterdagse markt en dus via de Kapucijnenvest en het Zimmerplein naar de Netelaan rijden. In de andere richting rijden de lijnbussen van de Berlarij door de Arthur Vanderpoortenlaan, Leopold III-laan, Werf, Zimmerplein, Begijnhofstraat, Kanunnik Davidlaan, Mechelsestraat.

"Verkeerslichten zullen ervoor zorgen dat er geen conflicten op de Sint-Jansbrug zijn. Er komen daarom verkeerslichten vlak voorbij de Schapenkoppenstraat en vlak tegen de brug op de Werf. Na de heraanleg van de Grote Markt verhuizen de bushaltes weer naar de Grote Markt en zullen er geen bussen meer langs Kapucijnenvest rijden, ook niet meer tijdens de zaterdagse markt", belooft Jan Hermans.

Infofolder

Vanaf volgende week valt er een folder met stadsplan in de Lierse brievenbussen met info over de nieuwe verkeerscirculatie. In deze folder zijn alle straten in de binnenstad opgelijst met de meest aangewezen stadspoort om deze te bereiken. Je vindt op het plan ook alle parkings met wandelafstand tot de Grote Markt.

Het stadsplan van de voetgangerszone vindt u hier.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio