Bezoekers containerpark betalen maar deel van de kosten

Print
Berlaar - Wat mensen in het containerpark betalen voor het brengen van hout- en steenafval, is maar een deel van de werkelijke kost.
Sinds begin dit jaar moet in alle Igemo-containerparken betaald worden voor het brengen van hout- en steenafval. Gemeenteraadslid Dirk Aras (Vlaams Belang) wilde weten in welke mate de kost om dit afval te verwerken, gecompenseerd wordt door wat de mensen betalen.

"Op basis van de ingezamelde hoeveelheden sloophout en steenpuin in ons containerpark in 2010 verwacht Igemo dit jaar 37.255 euro aan inkomsten. De werkelijke kost voor de werking van deze fracties bedraagt 62.912 euro. De personeelskost is hierin niet mee verrekend. Je kunt dus stellen dat Igemo ongeveer de helft van de kosten aanrekent", antwoordde schepen van Milieu Ingeborg Van Hoof (CD&V).

Inlezen identiteitskaart

Dirk Aras wilde ook weten welke functie het inlezen van de identiteitskaart bij het verlaten van het containerpark heeft. "Uit de registratie aan de ingang en de uitgang van het containerpark weet Igemo hoeveel bezoekers er in het containerpark zijn en kunnen de parkwachters bepalen of er nog meer bezoekers het containerpark in kunnen", zei Van Hoof.

"De info verkregen door het lezen van de identiteitskaart aan de uitgang wordt ook gebruikt om een beurt aan te rekenen aan een bezoeker die bij de ingang niet werd geregistreerd. Registratie aan de uitgang is ook nodig voor het aanrekenen van een toegang aan tweede verblijvers of aan bezoekers wier gratis beurten zijn opgebruikt. Zij kunnen het park immers enkel verlaten door hun ticket aan de zuil aan de uitrit aan te bieden", stelde de schepen tot slot.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio