Mechelaar die vriendin neerschoot voor assisen

Print
Mechelen - Voor het Antwerpse assisenhof start maandag het proces van Anthony Bervoets (33) uit Mechelen. Hij staat terecht voor de moord op zijn vriendin Nathalie Ruelens (23).

Op 2 september 2006 belt Anthony Bervoets in paniek naar de dienst 100. ”Ik denk dat ik mijn lief heb doodgeschoten”, jammert hij. De hulpdiensten komen ter plaatsen en vinden in de slaapkamer het levensloze lichaam van Nathalie Ruelens. Op de grond ligt een jachtgeweer. “Nathalie was aan het spelen met dat geweer en plots ging het af”, vertelt Anthony.

Maar de speurders ondervragen ook Barbara, de zus van Anthony. Ze woont in hetzelfde huis. Tegen haar had Anthony iets anders verteld. “Hij zei: ‘Om te spelen, schoot Nathalie op mij en ik op haar”, verklaart ze.

Anthony wordt gearresteerd. Bij de reconstructie blijkt dat zijn verhaal niet klopt. Om Nathalie te kunnen raken, moet hij bovenop het bed hebben gestaan. Bovendien was Nathalie bang van wapens. “Ze zou nooit met een geweer hebben gespeeld”, zeggen haar vrienden.

Tussen Anthony en Nathalie zou het al een tijdje niet meer geboterd hebben. Anthony zou jaloers geweest zijn en kon het niet hebben dat Nathalie stripteaseuse was in discotheken.

BVP

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio