Reynders praat opnieuw met partijvoorzitters en lanceert twee werkgroepen

Reynders praat opnieuw met partijvoorzitters en lanceert twee werkgroepen

Reynders praat opnieuw met partijvoorzitters en lanceert twee werkgroepen

Print
Informateur Didier Reynders wil tegen maandagavond opnieuw een gesprek hebben gehad met de negen partijvoorzitters. Daarnaast heeft de MR-vicepremier twee werkgroepen gelanceerd: een over het arbeidsmarktbeleid en een andere over de financieringswet.

Sinds de verlenging van zijn opdracht zag de informateur donderdag opnieuw De Wever en vrijdag CD&V-voorzitter Beke. Vrijdagavond of in de loop van het weekend zal hij ook Di Rupo zien.

Maandag staat een ontmoeting gepland met MR-voorzitter Charles Michel en zijn collega van Open Vld Alexander De Croo. Na de middag komen achtereenvolgens sp.a-voorzitster Caroline Gennez, Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux, Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en cdH-voorzitster Joëlle Milquet langs.

Werkgroepen

De informateur lanceert intussen ook twee werkgroepen - rond arbeidsmarktbeleid en de financieringswet - die worden samengesteld uit vertegenwoordigers van de negen partijen. Zijn kabinetschefs Olivier Henin (arbeidsmarktbeleid) en Pierre Wunsch (financieringswet) zullen ze voorzitten.

Reynders kreeg op 2 februari van koning Albert II de opdracht na te gaan of de politieke wil aanwezig is om tot een communautair akkoord te komen. Afgelopen woensdag werd zijn missie met twee weken verlengd met als bedoeling dat hij op 1 maart een definitief verslag voorlegt aan onze vorst.

Nu in het nieuws