Mannen betrapt op stelen van koperdraden in containerpark

Print
Sint-Katelijne-Waver - Donderdagavond zijn twee mannen betrapt bij een inbraak in het containerpark van Sint-Katelijne-Waver. Er werd een voorraad koperdraden aangetroffen in hun wagen. De verdachten werden vrijdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Nadat in Putte ook al een inbraak en diefstal door vier mannen in een containerpark was gemeld, was de politie van zone BODUKAP donderdagavond extra waakzaam. Ze betrapte de twee verdachten op heterdaad aan het containerpark van Sint-Katelijne-Waver, waarop die te voet wegvluchtten.

In hun wagen vond de politie zakken met koperdraden. Toen de twee enige tijd later hun voertuig opnieuw kwamen ophalen, zette de politie de achtervolging in samen met hun Mechelse collega's en een helikopter van de federale politie.

Op de E19 kon het voertuig tenslotte tot stilstand worden gebracht. De verdachten werden opgepakt en vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid. Het gaat om twee Roemenen van 20 en 23 jaar. De containerparken waren de laatste maanden al verschillende malen het doelwit van koperdiefstallen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio