Contador meteen derde in eerste bergrit

In de derde rit van de Ronde van de Algarve is Alberto Contador derde geworden. De Spanjaard moest in de bergen enkel de Amerikaan Tejay van Garderen en de Britse ritwinnaar Stephen Cummings (Team Sky) laten voorgaan. Cummings neemt ook de leiderstrui over van onze landgenoot Philippe Gilbert. Contador, pas vrijgesproken van dopinggebruik, is nu tweede op zes seconden.

drombouts

Zes renners kozen voor een lange ontsnapping: Martijn Maaskant, Jesse Sargent, Antony Ravard, William Clarke, Jarl Salomein (Topsport Vlaanderen) en Ruben Martinez.

Op 25 kilometer van de streep werden de vluchters bijgehaald door een uitgedund peloton dat zich kon voorbereiden op de slotklim. Daar gingen vijf renners aan de haal: Tony Martin, Rein Taaramae, Contador, Van Garderen en Cummings.

De laatste was aan de streep de snelste. Sander Armée was met een elfde plaats beste Belg.

Reactie Contador

"De eindbalans is uitstekend. Ik ben heel tevreden met het resultaat omdat ik mee vooraan kon rijden en hoewel ik derde was, streed ik tot het einde voor de overwinning", vertelde Contador (Saxo Bank-SunGard) na afloop van de rit. "Ik zag renners die goed getraind uit eerdere wedstrijden komen en anderen zullen alles zetten op de afsluitende tijdrit zondag. De eindzege wordt moeilijk, want zij zijn heel sterk."

Voor de Spanjaard is het feit dat hij opnieuw op de fiets kan zitten echter nog belangrijker dan goede resultaten. "Ik heb vaak last van pijn aan het been, maar ik geniet van deze wedstrijd na alle stress en gepieker over ander zaken."

Meer sportnieuws