Patrick Vanoppen: "Fusie is niet bespreekbaar"

Patrick Vanoppen: Fusie is niet bespreekbaar

Patrick Vanoppen: "Fusie is niet bespreekbaar"

Print
Patrick Vanoppen heeft vrijdag zijn intrede gemaakt als nieuwe sterke man van Germinal Beerschot. De Leuvense vastgoedmakelaar, die sinds woensdag 99 procent van de aandelen in zijn bezit heeft, is hoopvol voor de toekomst. Van een fusie kan volgens hem geen sprake zijn.

"Er zit enorm veel potentieel in deze club en in deze stad. Dat is de voorbije jaren niet voldoende benut. Ik wil aantonen dat dit bedrijf binnen vijf jaar veel sterker kan staan dan nu", stak Vanoppen van wal.

"Voetbal is ook ondernemen. We zullen deze club leiden met een professionele structuur. De voorbije jaren ging het hier niet zo goed en mismanagement was daar de oorzaak van. Als persoonlijke ego's belangrijker worden dan het groepsbelang, dan ben je niet goed bezig."

Geen fusie

"Een fusie is niet bespreekbaar", stelde hij ook heel duidelijk. "Deze club heeft een eigen identiteit en die moet behouden worden. Een samenwerking met een andere club is helemaal niet aan de orde."

Vanoppen sprak ook over het stadiondossier. Er liggen al een tijdje plannen te wachten voor een groot Antwerps stadion op Petroleum-Zuid. Eerder had Vanoppen al laten verstaan dat hij liever zelf een nieuw stadion zou willen neerpoten. "Over een gemeenschappelijk stadion ga ik nu geen uitspraken doen. Wij willen sowieso een nieuw stadion, maar wachten af welke stappen het stadsbestuur onderneemt."

De Antwerpse fusieclub doet het dit seizoen verre van goed en is nog lang niet zeker van het behoud in eerste klasse. "Op sportief vlak zullen we de kern afslanken tot 22 spelers, aangevuld met talentvolle jongeren", zei de nieuwe sterke man daarover. "Momenteel hebben we een te grote kern. Een pak spelers is wel einde contract. De jeugdwerking is heel belangrijk, we moeten voor een goede onderstroom zorgen. Zo wordt ons nieuwe jeugdcomplex cruciaal voor de toekomst binnen de club."

Kesters

"Ik zou graag een oprecht dankwoord willen uitbrengen aan de vele mensen waar ik de voorbije jaren mee heb samengewerkt", zei de opzijgeschoven voorzitter Herman Kesters na de uitleg van Vanoppen. "Niet alleen de spelers en de technische staf, maar vooral de supporters. We hebben een moeilijke aanloop gehad, maar de laatste maanden heb ik toch veel steun gevoeld."

"Een club draait niet om ego's, maar toch ben ik heel fier dat de financiële resultaten van de club de voorbije drie seizoenen positief waren, die pluim wil ik wel op mijn hoed steken. We zien wel wat mijn toekomst brengt."

Welke precieze functie Kesters nu krijgt bij de Antwerpse club, is nog niet bekend.

Meer sportnieuws