Oppositie lanceert betaalbaar alternatief voor project 'Hamme 2020' dat het centrum renoveert

Print

Oppositie lanceert betaalbaar alternatief voor project 'Hamme 2020' dat het centrum renoveert

Hamme - Sp.a, Groen! en Hapropos lanceren een alternatief voor het project 'Hamme 2020' dat de centrumfunctie van Hamme moet versterken. In 'Hamme met PIT' pleiten de drie oppositiepartijen voor een Positief alternatief dat vertrekt van Inspraak en Toekomstgericht is, op maat van Hamme.
"Wij juichen toe dat er plannen worden gemaakt", steekt Tom Vermeire (sp.a) van wal. "Dat is een verdienste van het gemeentebestuur, maar dan moet het een goed plan zijn. Het Hamse centrum is toe aan een opknapbeurt. De academies hebben dringend behoefte aan een nieuwe, eigentijdse infrastructuur en de markt moet een aantrekkelijke en gezellige ontmoetingsplaats worden. De Kerkstraat heeft zuurstof nodig om de leegstand te weren. De helft van de winkelpanden staan leeg. Hamme heeft daarvoor geen nood aan 600 dure ondergrondse parkeerplaatsen en 5.000 m² extra winkels. Onze gemeente ligt geprangd tussen Dendermonde en Sint-Niklaas, op een boogscheut van Het Waasland shopping center, het tweede grootste winkelcentrum van ons land, met 2750 gratis parkeerplaatsen."

Volgens sp.a, Groen! en Hapropos storten de grootse plannen van de CD&V - Open Vld meerderheid Hamme in een onverantwoord financieel avontuur. Hilde Van Cauteren (Groen!) ontvouwt de plannen van 'Hamme met PIT' voor de markt en het centrum. "Een moderne nieuwbouw voor de academies en de bibliotheek moet kunst en cultuur versterken. Daarop aansluitend pleiten wij voor een mooi, open en groen plein met extra nieuwbouwappartementen, zorgflats en enkele winkels. We bouwen niet het hele marktplein vol.".

Aangename winkelstraat

De Kerkstraat wordt opgewaardeerd tot een overdekt aangename winkelstraat. Er komt een bovengrondse parking voor een tweehonderdtal wagens, plus overdekte fietsenstallingen. Fietsen en wandelen in het centrum wordt gezellig en aangenaam. Extra aandacht voor de horeca in het centrum is nodig. De commerciële site Biezestraat wordt heraangelegd als 'de inkom van Hamme'."

Voor Liesbet Van der Henst (Hapropos) zijn deze plannen niet te nemen of te laten. "In tegenstelling tot het huidige gemeentebestuur gaan we het debat aan met de inwoners. Hoe meer reacties, hoe liever. We sturen onze plannen bij op basis van de opmerkingen van de Hammenaren, ondersteunt door een financieel plan. Wij gaan zeggen wat dit allemaal kost."

www.hammemetpit.be

WIM ONSELAERE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio