Studenten op kot overvallen en beroofd

Studenten op kot overvallen en beroofd

Studenten op kot overvallen en beroofd

Print
Vijf mannen hebben donderdagavond vier studenten overvallen en beroofd in hun kot in Leuven. Ze gingen er vandoor met twee laptops, een playstation en de gsm's van de studenten. Dat meldt de Leuvense lokale politie vrijdag.

Het incident deed zich rond kwart over tien 's avonds voor in de Mechelsestraat. Op dat ogenblik werd er bij de studenten aangebeld. Eén van de vier opende de deur en zag vijf onbekende mannen staan.

Onraad

Omdat hij onraad rook, probeerde de student de deur nog snel te sluiten. De vijf mannen verhinderden dat echter en grepen de student bij de keel. Ze dwongen hem de woonkamer in, waar zijn medestudenten zaten.

Terwijl twee overvallers de studenten in de gaten hielden, en een derde op wacht stond in de hal, doorzochten de twee anderen het gebouw. Ze stalen twee laptops, een playstation en de gsm's van de studenten en gingen er vervolgens vandoor.

Achtervolging

Eén van de slachtoffers liet het daar niet bij en ging de daders achterna. Hij kon één van de vluchters vastgrijpen, waarop die de tas met laptops en de playstation liet vallen.

De andere overvallers kwamen hun kompaan te hulp en sloegen op de student in. Toen die hulp kreeg van twee medebewoners, gingen de overvallers uiteindelijk op de vlucht.

Nu in het nieuws