Hertal Rock City pakt op tweede editie uit met tweede dag

Het nieuwe muziekfestival Hertals Rock City was vorig jaar succesvol genoeg om een tweede editie te krijgen. Die breidt meteen met een tweede dag uit.

smeeusen

Uit de viering van 25 jaar Funeral Dress ontstond vorige herfst het gloednieuwe festival Hertals Rock City. De mix van nieuw en gevestigd talent in genres als rock, punk, metal en glamrock sloeg wonderwel aan. En het bezoekersaantal van rond de 1.500 is voor de organisatoren voldoende rechtvaardiging om er op 9 en 10 september in het Netepark de tweede editie aan te breien.

“We breiden het festival inderdaad uit naar de avond voordien”, zegt mede-organisator Filip Van den Broeck. “We starten dan wel bescheiden, met optredens van drie tributebands. Het gaat om Rawönes uit Gierle (Lille), die nummers van Ramones spelen, Ska3 met nummers van K3 en Iese/Daase met nummers van AC/DC.”

Formule

De formule op de hoofddag van zaterdag 10 september blijft nagenoeg identiek aan die van vorig jaar. Twee podia met ruimte voor nieuw talent, zelfde locatie, zelfde muziekgenres. “We merkten dat die combinatie de bezoekers niet afstoot. Na Mud vorig jaar hopen we ook dit jaar met een legendarische glamrockband af te kunnen sluiten, maar die onderhandelingen lopen nog.”

Wel geboekt zijn al Funeral Dress, Diablo BLVD met schreeuwlelijkerd Alex Agnew, Katastroof en Department S, bekend van de newwavekraker Is Vic there?. “Voor het jonge talent houden we ook weer een wedstrijd, op 16 april in het Herentalse jeugdhuis 10R20 en op 7 mei in zaal Edma in Vorselaar”, zegt Van den Broeck.

HO

MEER OVER Alex Agnew

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio