Teler Paul Stoffels wint diversiteitsprijs

Teler Paul Stoffels wint diversiteitsprijs

Teler Paul Stoffels wint diversiteitsprijs

Print
Rijkevorsel - Tomatenteler Paul Stoffels (43) uit Rijkevorsel won donderdag de Jobkanaalprijs Diversiteit. In zijn bedrijf werken veel allochtonen of mensen met een handicap.

De jury bij Jobkanaal, een initiatief van de werkgeversorganisaties Unizo, VOKA, VKW en Verso, was gecharmeerd door het personeelsbeleid in het tomatenbedrijf van Paul Stoffels op Kleine Gammel in Rijkevorsel. Verscheidene kansengroepen, zoals allochtonen of vijftigplussers, zijn welkom op het bedrijf. De bedrijfsleider ontving daarom in Gent de Jobkanaalprijs Diversiteit. Paul Stoffel kreeg voor 2.500 euro adviescheques.

“Deze prijs is niet alleen plezant voor ons bedrijf, maar voor de hele tuinbouwsector. De tuinbouw heeft vaak een te negatief imago”, zegt tomatenteler Paul Stoffels. “In ons bedrijf werken drie mensen met een handicap. Bij de veertig voltijdse arbeidskrachten zijn 34 personen van allochtone afkomst. In de zomer schakelen we 35 extra mensen, onder wie 28 allochtonen, in. De meeste werknemers zijn afkomstig uit Roemenië, verscheidene Afrikaanse landen en uit Bangladesh.”

Onthaalbrochure

De Roemenen Florin Paius (FOTO) en zijn vrouw Marie-Lena uit Vlimmeren (Beerse) hebben het al vier jaar lang naar hun zin in het bedrijf van Paul Stoffels. “Nadat ik zes jaar in Nederland heb gewerkt, ben ik naar Rijkevorsel kunnen komen. Ik kreeg hier een uitstekende job met een goed loon”, reageert Florin Pauis. “We wonen in de buurt en onze kinderen lopen school in Turnhout.”

Paul Stoffels maakt voor de nieuwe werknemers onthaalbrochures in verschillende talen en doet er alles aan om ze op hun gemak te stellen. “We helpen het personeel ook met de administratieve rompslomp. Zo trekken we tijd uit om hen te helpen zoeken naar een huis. We spelen hierbij een beetje ombudsman”, lacht Paul Stoffels.

Foto: Bert De Deken

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio