"Uitlatingen Lieten ontoelaatbaar", maar regering sluit de rangen

Uitlatingen Lieten ontoelaatbaar , maar regering sluit de rangen

"Uitlatingen Lieten ontoelaatbaar", maar regering sluit de rangen

Print
Bart De Wever vindt de uitlatingen van Vlaams minister Ingrid Lieten (sp.a) ontoelaatbaar. "Iemand met zo'n functie die in zulke beledigende taal spreekt over Vlaanderen, de Vlaamse regering en zijn coalitiepartners, dat kan absoluut niet door de beugel", zegt de voorzitter van N-VA.

De Wever neemt wel akte van de excuses van Lieten en de belofte van sp.a om zich voortaan loyaal op te stellen in de Vlaamse regering. Volgens de grootste partij van het land is Vlaanderen in Actie trouwens wél een sterk project. De Wever hoopt dat zijn ministers Geert Bourgeois en Philippe Muyters "volop blijven doorwerken aan een slagkrachtige Vlaamse overheid".

N-VA spoort de sp.a ook aan om mee te werken aan de gezondmaking van de Vlaamse financiën. Bart De Wever roept de Vlaamse socialisten op om daar voortaan loyaal aan mee te werken.

Regering sluit de rangen

De Vlaamse ministerraad zat vrijdagmiddag samen over het mailincident. Er werd "na een goed gesprek" besloten dat de rangen worden gesloten. Lieten zou nog maar eens bevestigd hebben dat ze achter het Vlaamse regeerakkoord blijft staan.

"Het beeld alsof het in de Vlaamse regering zo'n kille bedoening is, strookt niet met de realiteit. Daarom dat de mail ook zo hard is aangekomen", reageerde minister-president Kris Peeters (CD&V) achteraf. Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) had in de plaats van Lieten getwijfeld over zijn positie in de regering.

LEES OOK: Lieten blundert met mail: "Collega's CD&V & N-VA gevoelloze karikaturen"
Groen! wil vertrouwensstemming
Lieten verontschuldigt zich voor "ongepaste mail"
Muyters: "Vertrouwen heeft een knauw gekregen"
Gatz: "Lieten geeft Open Vld gelijk"
Sp.a blijft blunderen
Groen!: "Vlaamse regering hangt met spuug en paktouw aan elkaar"
Hoe vermijd je blundermails?

Nu in het nieuws