Ontslagen chauffeurs voeren actie

Ontslagen chauffeurs voeren actie

Ontslagen chauffeurs voeren actie

Print
Sint-Niklaas - Transportfirma Trans-o-flex Logistics Group in het Industriepark West ontslaat zijn achttien chauffeurs. Daarop legden zij gisterochtend spontaan het werk neer.

Trans-o-flex is een Duits transportbedrijf gespecialiseerd in de distributie in Europa van producten in de sectoren geneeskunde, cosmetica en consumentenelectronica. Het bedrijf heeft in ons land ook nog een vestiging in Turnhout. “We voelden al een tijdje dat dit er zat aan te komen, want er werd niet meer geïnvesteerd in nieuwe vrachtwagens”, zegt chauffeur Gunter Labelle.

“Onze job wordt uitbesteed aan onderaannemers. Dat kost het bedrijf minder. Het heeft geen verantwoordelijkheid meer voor personeel en nieuw materiaal.” Toch kwam het nieuws dat woensdagavond werd bekendgemaakt op een speciale ondernemingsraad hard aan. “Vanochtend (gisteren, red) had niemand zin om aan de slag te gaan. Wat had je gedacht? We weten alleen dat we onze job kwijt zijn, maar niet eens wanneer en wat de ontslagvoorwaarden zijn”, aldus nog Labelle.

Toelichting

Net op het moment dat hij zijn uitleg doet, komen de vakbondsafgevaardigden even na 17u toelichting geven over het gesprek met de directie. “Die wil effectief achttien chauffeurs collectief ontslaan. Er wordt bekeken of enkelen van hen kunnen verhuizen naar het magazijn of naar de site in Turnhout. Voorts wordt geprobeerd maximaal mensen met brugpensioen te laten gaan”, deelt Koen Ryckenboer van ACV-Transcom mee namens de vakbonden.

“Zij die dicht bij hun gewoon pensioen of bij brugpensioen staan, zullen nog een tijdje met de meest recente vrachtwagens aan de slag kunnen blijven.” Na deze boodschap werd de blokkade van het bedrijf opgeheven. Vandaag wordt er weer normaal gewerkt. Volgende week onderhandelen de vakbonden voort met de directie.

Foto: Stefaan Van Hul

KODE

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio