Groen! wil vertrouwensstemming

Groen! wil vertrouwensstemming

Groen! wil vertrouwensstemming

Print
Filip Watteeuw, fractievoorzitter van Groen! in het Vlaams parlement, vraagt komende woensdag tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams parlement een vertrouwensstemming. "Daaruit moet blijken of deze regering nog een meerderheid heeft".

Watteeuw stelde vrijdagochtend al dat de regering Peeters II "met spuug en paktouw" aan elkaar hangt. Hij kondigde aan dat hij aan parlementsvoorzitter Jan Peumans zal vragen om 23 februari een actualiteitsdebat te organiseren over het gebrek aan cohesie in de Vlaamse regering.

Vlaanderen in Actie

Ook de verminderde steun voor Vlaanderen in Actie, het toekomstproject dat Vlaanderen tegen 2020 bij de top vijf van de twintig Europese regio's moet brengen, wil hij onder de aandacht brengen.

Karikaturen

De concrete aanleiding voor de vertrouwensstemming is een onvoorzichtige mail die Ingrid Lieten naar alle ministers van de Vlaamse regering stuurde. In het schrijven haalde ze hard uit naar haar collega's van CD&V en N-VA, die ze 'uit teflon en beton opgetrokken gevoelloze karikaturen' noemde.

Lieten heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de mail.

Nu in het nieuws