Food

Waterkersfondue met slakjes en gezuurde tomaatjes

Print

Waterkersfondue met slakjes en gezuurde tomaatjes

Ingrediënten :

12 naamse slakjes ‘petit gris’, boter om in te bakken, 1/2 teentje look, 12 dunne reepjes lardo di colonnata, 1 sjalot fijngehakt, 3 dl room, 1/2 dl droge witte wijn, 1 dl geblancheerde waterkers, zout, zwarte peper, 12 minitomaten (kerstomaten in een tros), 1/2 dl sherryazijn, klein beetje suiker, muskaatnoot.

Bereiding :

1 Ontvel de tomaten met een bunzenbrander. Meng de azijn met suiker en marineer de tomaten een paar uur in azijn.

2 Bak de slakjes in boter gedurende 2 minuten, voeg de look toe.

3 Rol de slakjes in de plakjes lardo.

4 Sauteer de sjalot in wat boter zonder te kleuren, voeg de kippenbouillon, room en muskaatnoot toe. Laat de soep 5 minuten koken.

5 Voeg de witte wijn en waterkers toe. Mix met een staafmixer en giet de soep door een zeef. Kruid met peper en zout.

6 Steek dan de slakjes en de tomaten om de beurt op stokjes.

7 Giet de soep in borrelglaasjes en leg de stokjes in de soep.

NIET TE MISSEN