Food

Warme hervekaas met ardense ham en luikse siroop

Print

Warme hervekaas met ardense ham en luikse siroop

Ingrediënten :

1 kg hervekaas, 1 l melk, 2 dl olijfolie, zeezout, garnituur, 2 flinterdunne sneetjes ardense ham gedroogd, 60 g boerenbrood (bijna zwart geroosterd in een toaster), 24 stuks rozemarijnblaadjes gefrituurd op 160 °c, 12 theelepels luikse siroop, 120 g friseesalade plukken tot kleine blaadjes, 50 g walnoten gehakt engeroosterd, 1 theelepel witte wijnazijn, 1 eetlepel walnotenolie, zeezout.

Bereiding :

1 Snijd de kaas in kleine stukjes. Breng de melk met de olijfolie aan de kook. Voeg de kaas toe en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Kruid met een beetje zeezout.

2 Breek het geroosterde brood in kleine stukjes.

3 Meng de azijn met de walnotenolie, zout en peper. Vermeng dan de vinaigrette met de salade en de walnoten.

4 Verdeel de salade over 10 kleine bordjes, verdeel ook het brood, de Luikse siroop, de ham en de rozemarijnblaadjes.

5 Serveer de warme soep in een klein kommetje. Giet de soep over de salade.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN