Student zoekt 1.000 gezinnen voor bouw windturbine

Student zoekt 1.000 gezinnen voor bouw windturbine

Student zoekt 1.000 gezinnen voor bouw windturbine

Print
Sint-Katelijne-Waver - Thomas Cools zoekt investeerders die 4.000 euro willen neertellen voor de bouw van een windmolen. “Na vijf jaar is de turbine afbetaald en heb je levenslang gratis groene stroom”, luidt het.

“Elektriciteit zal almaar duurder worden en daarenboven is groene stroom goed voor het milieu”, zegt de Keerbergenaar. Thomas had eerst een kleinere windmolen in gedachten, maar als student industrieel ingenieur bouwkunde aan het De Nayer Instituut in Sint-Katelijne-Waver weet hij als geen ander dat een grote molen een beter rendement heeft dan een kleine.

“Een turbine met een vermogen van 2,3 megawatt levert voldoende stroom voor 1.000 gezinnen met twee kinderen. Met een bouwprijs van 4 miljoen euro is dat een investering van 4.000 euro per familie. Daarenboven geven de energiemaatschappijen groenstroomcertificaten, waardoor de terugverdientijd slechts vijf jaar bedraagt”, telt de 20-jarige vliegensvlug. Met die levenslange garantie op gratis elektriciteit vond Thomas al 130 geïnteresseerden. Om de resterende investeerders te vinden dropte hij al 3.500 infobrieven in bussen in Keerbergen en omliggende gemeentes.

greenwindenergie@hotmail.com

Lees het volledige artikel in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Dirk Vertommen

Chris De Bruyn

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio