Vakbonden bij Office Depot bekomen gulle premies

Print
Puurs - Office Depot zal vijf bedienden minder ontslaan dan gepland. Er komt ook een brugpensioenregeling.

Vakbonden en directie van Office Depot, een Amerikaanse verdeler van kantoormeubelen, kwamen woensdag tot een akkoord over een sociaal plan. Aanvankelijk wilde Office Depot 79 bedienden in Ruisbroek ontslaan, maar dat worden er nu 74.

“Vijf mensen worden overgeplaatst naar een andere afdeling van Office Depot, bijvoorbeeld de klantendienst. Enkelen verhuizen naar de hoofdzetel in het Nederlandse Venlo. Daarvoor krijgen ze een verhuispremie”, zegt Marc Verboom van de socialistische vakbond BBTK.

Vertrekregeling

Voor de anderen is er een vertrekregeling opgesteld. “Twee tot drie mensen van 58 jaar of ouder krijgen een brugpensioenregeling. Tot hun 65ste krijgen ze bovenop hun werkloosheidsvergoeding 75 procent van het verschil tussen het nettoloon dat ze nu verdienen en de werkloosheidsvergoeding. Voorts komt er een verbrekingsvergoeding van één maand loon per gewerkt jaar, een vertrekpremie en een retentiepremie die de werknemers moet motiveren om hun werk de komende maanden nog goed te doen. Ze krijgen ook een begeleiding naar nieuw werk”, zegt Verboom.

CWIL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio