Blosodomein plaatst omheining en vraagt in zomer toegangsgeld

Bloso heeft plannen om het domein af te sluiten en het in het toeristische hoogseizoen ook betalend te maken voor de bezoekers. Ook deze zomer is er verhoogd politietoezicht om amokmakers te ontmoedigen.

Een volledige omheining van het domein is de meest praktische oplossing”, meent directeur Michel Van Espen. “Dat maakt het mogelijk om van ongeveer half mei tot eind augustus een betalend tarief per bezoeker in te stellen. Nu betalen alleen wagens voor de parking.”

Op het overleg van dinsdag werd de vraag voor een voordeeltarief of gratis toegang voor inwoners gesteld. “Dat valt te overwegen”, meent Van Espen. “De inwoners van de politiezone Kastze en ook van buurgemeente Boortmeerbeek komen daarvoor in aanmerking. Dat kan met een badge of zelfs met hun paspoort. Fietsers en wandelaars kunnen het domein doorkruisen via de zes toegangen. Die worden aangelegd tegenover het zwembad ‘Heide’ en de hoofdingang op de Tervuursesteenweg. Langs de Trianondreef is er een toegang naar het Sportimonium en wat verder tegenover de camping en in de Molenheide is er een toegang vlak naast de spoorwegbrug en een andere in de bocht. We vragen een bouwvergunning aan om de plannen nog voor de zomer te kunnen uitvoeren.”

Honden- en paardenpatrouilles

In overleg met de politie, De Lijn, Zemst en het provinciebestuur werd er ook aan het veiligheidsplan gewerkt. Zo zullen er ook op topdagen honden- en paardenpatrouilles ingezet worden en gaan spotters al in Vilvoorde groepjes relschoppers volgen. Die worden door de politie in Hofstade opgewacht. “We hopen zo de amokmakers onder controle te krijgen en te ontmoedigen. Ze moeten beseffen dat er voor gasten van hun slag in het domein niets te beleven valt”, zegt Van Espen.

JD

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio