Gatz: "Lieten geeft Open Vld gelijk"

Gatz: Lieten geeft Open Vld gelijk

Gatz: "Lieten geeft Open Vld gelijk"

Print
De mail van Ingrid Lieten bewijst de kritiek die Open Vld al maanden levert op de werking van en het gebrek aan cohesie binnen de Vlaamse regering. Dat zegt Open Vld-fractieleider in het Vlaams parlement Sven Gatz vrijdag.

Hij vindt dat de sp.a-minister zich ernstig moet bezinnen en vreest dat ze nog moeilijk verder kan functioneren. "Toch moeten we niet enkel schieten op de pianist, maar ook luisteren naar het muziekje dat ze speelt", zegt Gatz.

Gebrek aan visie

Gatz wijst erop dat zijn partij al maanden hamert op het gebrek aan visie van en cohesie binnen de Vlaamse regering. "Maandenlang ontkende Peeters elk probleem. 'We zijn goed bezig', klonk het altijd. Nu zegt zijn vice zelf dat de Vlaamse regering geen ploeg is, visie noch project heeft, en gewoon slecht bestuurt", dixit Gatz.

Keuzes

De Open Vld'er hoopt dan ook dat de discussie nu niet alleen rond de positie van Lieten gaat draaien en dat de Vlaamse regering haar kop niet in het zand gaat steken. "Hopelijk heeft de mail Peeters wakker geschud en laat hij de problemen niet verder aanslepen, durft hij keuzes te maken en knopen door te hakken.

Brokkenparcours

Volgens Gatz heeft de sp.a'ster nu al voor de vierde keer in twee maanden tijd "haar ongeschiktheid voor een ministerambt" aangetoond. "Het brokkenparcours dat Ingrid Lieten de voorbije twee maanden aflegde, oogt indrukwekkend", stelt Gatz, die verwijst naar de recente discussie rond de vzw I-Cleantech, de gratis elektrische wagens, de "illegale besparingen" voor de onderzoeksinstituten of haar "eigengereid optreden" rond de VRT.

Lees ook: Lieten vindt collega's CD&V en N-VA gevoelloze karikaturen

Nu in het nieuws