Petitie tegen bouwproject in wijk Driehoek

De bewoners van de Prins van Oranjestraat en de Aard hebben in totaal 369 bezwaarschriften verzameld waarmee ze de bouw van 15 appartementen aan de Prins van Oranjestraat willen tegenhouden.

Een vroeger en grootschaliger project werd eerder al door de gemeente negatief geadviseerd.

smeeusen

“In 2008 verzamelden we 273 handtekeningen tegen dat project. We kregen daarbij gelijk van het Brasschaatse gemeentebestuur”, vertelt buurtbewoonster Ann Louis.

“Nu werd een nieuw project ingediend waar de gemeente wel achterstaat. Het is een kleinere versie, maar ook die vinden wij totaal onaanvaardbaar in deze nu al heel dichtbevolkte buurt. Als deze vijftien nieuwe appartementen er komen, stellen er zich heel wat problemen. De verkeersoverlast zal nog toenemen, het is nu al zo druk in deze buurt. De toegang tot het project komt aan de Miksebeekstraat. Dat is totaal onaanvaardbaar. De ruimte is daar veel te beperkt. Vrachtwagens kunnen daar onmogelijk manoeuvreren. We begrijpen niet hoe leveranciers en diensten langs daar in en uit kunnen. Ook de huisvuilophaling wordt een groot probleem”, geeft Ann Louis nog aan.

Beperking op privacy

“Tenslotte betekent dit project een beperking van onze privacy. In sommige van de bestaande woningen zal er inkijk zijn. Het project op zich is mooi, maar het past absoluut niet in deze buurt”, besluit Ann Louis in naam van de buurtbewoners.

Jan BrysMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio