Carnavalstoet volgt alternatief slalomparcours tussen werven

Carnavalstoet volgt alternatief slalomparcours tussen werven

Carnavalstoet volgt alternatief slalomparcours tussen werven

Print
Mortsel - De carnavalstoet van Karnamor (Karnaval Mortsel) rukt het weekend van 12 maart zeker uit. Maar de vele werkzaamheden maken het de carnavalisten niet makkelijk. Een alternatief parcours brengt soelaas.

Komende zondag pas - net voor de nieuwe kroegentocht - geeft Karnamor alle details vrij rond het grote carnavalweekend in Mortsel op 11, 12 en 13 maart. De huidige Prins Carnaval, Marc Meire, wil toch nu al bevestigen dat de grote stoet doorgaat. “Honderd procent zeker”, zegt hij. “Maar we hebben door al die werven lang getwijfeld. Carnaval zit sinds een zes à zevental jaren opnieuw in de lift. Een jaartje ertussenuit zijn, zou voor een enorme terugval kunnen zorgen. En dat riskeren we niet.”

Daarom dat Karnamor nu uitpakt met een alternatieve route, een slalom tussen de werkzaamheden door. Het parcours wijkt behoorlijk af van dat van de voorgaande jaren. “Door de werf aan het Stadsplein kunnen we daar niet doorsteken. Vandaar vertrekken we op het fort en draaien dan de linkerrijbaan van de Krijgsbaan op in plaats van naar de Fortstraat te gaan. Vervolgens is het traject: Grotenhof, Statielei, Mechelsesteenweg, Molenstraat, Sint-Benedictusstraat, terug naar de Grotenhof en weer naar het fort.”

"Terug op niveau"

"We zitten eindelijk zo’n beetje terug op het niveau van twintig jaar geleden. In de slechte jaren moesten we knokken om deelnemers en volk naar hier te krijgen. Nu komen ze uit Duitsland, Frankrijk en Nederland...allemaal om in Mortsel stevig carnaval te vieren”, besluit Meire.

Carnavalweekend Mortsel, 11-12-13 maart.www.karnamorvzw.com

Lees meer over de carnavalstoet in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Seppe Slaets

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio