Petitie tegen tekort aan koten in Antwerpen

Petitie tegen tekort aan koten in Antwerpen

Petitie tegen tekort aan koten in Antwerpen

Print
Wilrijk - Universiteit Antwerpen gaat het studentenhome op campus Middelheim in Wilrijk afbreken. Van de 130 bewoners krijgen slechts 80 een nieuw onderkomen.

Gebouw D van campus Middelheim gaat volgend jaar onder de sloophamer. Het gebouw is een lopende rekening aan oplapwerken en energiekosten. Slechts 80 van de 130 studenten zullen een onderkomen vinden in het tegen dan gerenoveerde theologisch en pastoraal centrum op de campus.

“We begrijpen dat het gebouw gesloopt moet worden, maar dat er maar 80 nieuwe koten komen op korte termijn, vinden we onaanvaardbaar”, vertelt Emiel Masyn (20) uit Brugge. Samen met de andere leden van de studentenclub Campinaria is hij een petitie begonnen tegen de vermindering van studentenkoten. “Ik zit hier al drie jaar. Het is onmogelijk om een van de drie gangen door te wandelen zonder een bekend gezicht te zien. Sommigen zijn bijna familie”, glimlacht Emiel.

Woonsubsidies

Met hun petitie op de website willen de studenten aantonen dat er te weinig koten zijn op de campus. En voorlopig zullen er geen bijkomen. Op lange termijn zal er eventueel nog een nieuw gebouw bijkomen op campus Middelheim of Drie Eiken.

Studente Chloé Van Leuvenhaege (20) uit Melsele zit al twee jaar op kot. “Ik ben meer hier dan thuis”, vertelt Chloé. “Zelfs een groot deel van de vakanties breng ik hier door. Niemand is blij met de plannen.”

“Door het aanbod op de private markt zijn er voldoende koten rond de UA”, vertelt Peter De Meyer, persverantwoordelijke van Universiteit Antwerpen. “Deze zijn wel duurder, maar de unif reikt jaarlijks 110.000 euro aan woonsubsidies uit voor studenten die het financieel minder makkelijk hebben. Het oude gebouw is niet meer op te knappen.”

Foto: Patrick De Roo

BIJA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio