Jupiler pakt uit met frisdrank voor mannen (video)

Jupiler is nu ook een frisdrank voor mannen. Met Jupiler Force lanceert brouwer AB InBev een gebrouwen frisdrank met 0 procent alcohol.

ikerremans, jvangeyte

Met de drank mikt AB InBev vooral op mannen van boven de dertig. "Dat is ons klassiek publiek voor Jupiler", zegt Erik Lauwers. "Maar we hebben vastgesteld dat die hun bier vooral na 17 u drinken. Daarom zochten we naar een alternatief voor overdag. Mannen willen dan ook wel eens iets anders drinken dan waters en suikerachtige frisdranken. Ze willen bovendien iets dat vlot doordrinkbaar is."

Hoewel het gaat om een frisdrank verwacht AB InBev niet dat hij gretig zal worden afgenomen door jongeren. Daarvoor is het drankje iets te bitter. "We weten dat de smaak evolueert met de leeftijd. Hoe ouder men wordt, hoe meer men bitter waardeert."

De frisdrank wordt volgens een uniek procédé gebrouwen. "We hebben dan ook een patent genomen", zegt woordvoerster Karen Couck.

De drank is niet alleen licht bitter, maar ook licht sprankelend. Er worden onder meer appels en citroenen aan het brouwsel toegevoegd.

De nieuwe frisdrank wordt verdeeld in blikjes. Een pak van vier blikjes van 25cl krijgt een richtprijs van 1,79 euro. Een pak van zes blikjes van 33 euro krijgt een adviesprijs van 3,29 euro.

De frisdrank zal in de winkels geplaatst worden in het bierrayon, zegt Lauwers.

Daarnaast zal het bier ook beschikbaar worden gesteld in de horeca. Er is een aangepast glas voor ontworpen.

Beeld: Jupilerforce.be

JVG

Nu in het nieuws