"Maddie is door pedofielenbende naar VS ontvoerd"

Maddie is door pedofielenbende naar VS ontvoerd

"Maddie is door pedofielenbende naar VS ontvoerd"

Print
Madeleine McCann, de bijna vier jaar geleden in Portugal verdwenen Britse peuter, zou zich in de Verenigde Staten kunnen bevinden, nadat ze door een pedofiele smokkelbende uit Portugal werd ontvoerd. Dat bericht de Daily Mail vrijdag op gezag van een privédetective.

In de avond van 3 mei 2007 verdween de toen bijna vierjarige 'Maddie' uit het vakantieappartement dat haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve, hadden gehuurd. Het ouderpaar dineerde op dat moment wat verderop met Britse vrienden.

Privédetective

De zoekactie naar het verdwenen meisje kon rekenen op grote aandacht van de media. Ook Maddies ouders werden een tijd van betrokkenheid verdacht, maar uiteindelijk werd het officiële onderzoek in juli 2008 zonder resultaat stopgezet.

Volgens privédetective Marcelino Italiano (36) smokkelde een pedofielenbende in de Algarve de peuter uit Portugal, en is ze nu mogelijk in de VS. Er zijn berichten dat het kind gezien zou zijn in Noord-Amerika, Tasmanië en Dubaï. De Portugese politie en privédetectives onderzoeken dat.

Verdachten

Italiano zegt de politie de namen van twee mogelijke verdachten te hebben doorgespeeld. "Ik denk dat die mensen erbij betrokken waren, en mij werd verteld dat Madeleine nu in Amerika zou zijn. Ik kan niet zeggen hoe, maar ik heb die mensen gekend, en zij denken dat zij met alles weg kunnen raken", zo wordt de detective door de Mail in pulpblad The Sun geciteerd.

Nu in het nieuws