De Boeck 15 jaar verbannen van Kiel

Er was veel geld mee gemoeid, en nog veel meer kleine lettertjes, maar daarnaast hadden Jos Verhaegen en René Snelders woensdag nog enkele bijzondere eisen toen ze hun aandelen verkochten aan Patrick Vanoppen. Voorwaarden waarbij ook de namen van Herman Kesters en zelfs die van Glen De Boeck plots weer opdoken.

smeeusen

Verhaegen en Snelders stelden duidelijk hun eisen bij de verkoop van de aandelen. Niet alleen moest Herman kesters aftreden als voorzitter en afgevaardigd bestuurder van Germinal Beerschot, maar ook Glen De Boeck zou de volgende vijftien jaar geen enkele functie binnen de club nog mogen bekleden. Ze schoven hun expliciet veto tegen De Boeck naar voren.

Niet de functie van coach, maar ook geen andere post. Een eis die voortkomt uit het publieke conflict tussen De Boeck en Verhaegen. Beiden leven al maanden in onmin en kwamen in november regelrecht tegenover mekaar te staan toen De Boeck Verhaegen in een interview een leugenaar noemde en liet verstaan dat de erevoorzitter hem het leven bij Germinal Beerschot onmogelijk maakte. Een interview dat hem enkele dagen later zijn baan kostte. Gisterenochtend werd De Boeck op de hoogte gebracht van de ietwat bizarre voorwaarde.

"Zielig"

“Ik heb er maar één woord voor”, reageert hij. “En dat is: zielig. Wie verzint het om dit soort voorwaarden in een aandelenovereenkomst te laten opnemen? Dit zegt alles over de man die Verhaegen is. En vooral bewijst het eens te meer wat ik in het interview heb gezegd: het enige wat telt voor die man is zijn eigenbelang. Ook nu weer laat hij zijn persoonlijke rancune primeren boven het clubbelang. Eerstdaags zal ik wel wat meer toelichting geven.”

U kan het volledige artikel lezen in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Wim Vos

Archiefbeeld

MEER OVER aandelen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio