Ref Bourdouxhe al bijna jaar aan de kant door hartkwaal

Ref Bourdouxhe al bijna jaar aan de kant door hartkwaal

Ref Bourdouxhe al bijna jaar aan de kant door hartkwaal

Print
Scheidsrechter Claude Bourdouxhe floot zijn laatste wedstrijd in eerste klasse op 11 april 2010. Hartproblemen hebben hem sindsdien van het voetbalveld gehouden. De 43-jarige houtbewerker hoopt volgend seizoen zijn wederoptreden te maken. Als dat niet mogelijk is, moet hij zijn fluitje definitief wegstoppen.

Volgende week gaat Bourdouxhe een tweede keer onder mes. De man in het zwart heeft alvast één ambitie. Hij wil weer fit zijn voor de medische testen op 22 juli. Alleen dan kan het licht op groen gezet worden om 'zijn laatste seizoen' te mogen fluiten. Bourdouxhe wordt in 2012 namelijk 45 jaar, wat de maximumleeftijd voor een ref is.

Bourdouxhe kreeg voor het eerst last van zijn tikker in een wedstrijd tussen Standard en Germinal Beerschot. Hij moest een rode kaart trekken, maar voor de rest had het duel niets te bieden.

"Na de wedstrijd voelde ik me echter enorm moe. Bovendien wees de hartslagmeter die wij iedere wedstrijd dragen aan dat ik op een bepaald moment 220 hartslagen per minuut haalde. En mijn maximum was normaal 185! Ik raadpleegde meteen een cardioloog. Ik moest rust nemen en een kleine ingreep ondergaan", klinkt het in een krant van Corelio.

Een routinecontrole wees nu aan dat de onfortuinlijke veertiger volgende week weer geopereerd moet worden. De arts maakte hem ook duidelijk dat hij dit seizoen op geen wedstrijden meer moest hopen.

Meer voetbalnieuws