Openbaar vervoer ernstig verstoord door betoging

Print

Openbaar vervoer ernstig verstoord door betoging

Antwerpen - In de provincie Antwerpen waren er vrijdagochtend veel problemen met het openbaar vervoer, door acties van de socialistische vakbond tegen het interprofessioneel akkoord.

Veel bestuurders van De Lijn zijn niet uitgereden omdat ze zelf meestapten in de betoging. Daardoor reden minder dan de helft van de bussen en de trams.

Om half twaalf vrijdagmiddag hebben de chauffeurs van De Lijn gewisseld. Volgens woordvoerder Koen Peeters rijdt vrijdagnamiddag 40 procent van de ritten van trams en bussen uit. Op www.delijn.be staat een overzicht van de ritten die wel of niet uitrijden. Voor meer informatie kunt u terecht op het infonummer van De Lijn: 070 220 200.


Hebt u problemen gehad om op uw werk of elders te geraken? Laat het ons weten via hier@reageren.be.


Tegen IPA

De betoging is vrijdag rond 10.15 uur vertrokken aan de Leopold De Waelplaats in Antwerpen. Volgens de vakbonden waren er tweeduizend manifestanten aanwezig. De provinciale betoging in Antwerpen is een aanloop naar de nationale actiedag van vrijdag 4 maart. Het ABVV wijst het IPA af omdat het zich niet kan vinden in de voorstellen voor het arbeiders- en bediendestatuut en de beperking van de reële loonsverhoging.

De betogers trokken via de Antwerpse binnenstad naar de Groenplaats. Daar werden toespraken gehouden door Bruno Verlaeckt, de voorzitter van ABVV-Antwerpen, ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw en ACLVB-voorzitter Jan Vercamst. Rond 11.15u werd de actie afgerond.

Behalve ABVV'ers waren er ook heel wat liberale vakbonsmilitanten en een kleinde delegatie van de christelijke bediendebond LBC.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio