Lieten blundert met mail: "Collega's CD&V & N-VA gevoelloze karikaturen"

Minister Ingrid Lieten (sp.a) heeft hard uitgehaald naar haar collega's van CD&V en N-VA in de Vlaamse regering. Ze omschrijft die mensen als "uit teflon en beton opgetrokken gevoelloze karikaturen."

kscherpenberg

De Limburgse politica stuurde domweg een mail met daarin haar ongezouten mening naar alle ministers van het team van minister-president Kris Peeters (CD&V).

In haar schrijven roept Lieten voorzitster Caroline Gennez en de sp.a-ministers Freya Van den Bossche en Pascal Smet op om na te denken over hoe de Vlaamse socialisten zich beter kunnen profileren in die regering. "We missen een samenhangend verhaal als sp.a binnen de Vlaamse regering", kon een krant van De Persgroep noteren.

Uiteraard was de mail enkel bestemd voor intern gebruik, maar de vier CD&V-ministers en de twee N-VA-ministers in de Vlaamse regering fronsten de wenkbrauwen toen ze de kritiek te lezen kregen.

"Kapitale fout"

Over haar functie als minister van Innovatie schrijft ze: "Innovatie is weliswaar geen goed begrip. Het klinkt ingewikkeld en slimmerig. Maar we hebben in de oude doos een schitterend begrip dat in zijn afgestofte versie precies hetzelfde zegt als innovatie: Vooruit!"

Lieten heeft haar collega's reeds haar verontschuldigingen aangeboden.

Kris Peeters kan alvast niet lachen met de blunder van Lieten. Hij heeft het over een kapitale fout. De Vlaamse regering buigt zich straks over de affaire.

Muyters ontgoocheld

Vlaams N-VA-minister Philippe Muyters tilt behoorlijk zwaar aan de mail van zijn collega Ingrid Lieten (sp.a). "Het vertrouwen in mevrouw Lieten heeft toch een knauw gekregen", zo zegt Muyters. "We zullen het bespreken op de ministerraad. Maar moest ik zo denken over de regering, dan zou ik mijn eigen positie in vraag stellen."

Lees ook: Muyters: "Vertrouwen heeft een knauw gekregen" Lees ook: Lieten verontschuldigt zich voor ongepaste mail Lees ook: Groen!: "Vlaamse regering hangt met spuug en paktouw aan elkaar"

MEER OVER Ingrid Lieten