Ademtesten voor politie tijdens werk

Ademtesten voor politie tijdens werk

Ademtesten voor politie tijdens werk

Print
Politiebaas Fernand Koekelberg (foto) wil hard optreden tegen alcohol- en drugsproblemen bij de politiemensen. Hij laat een streng beleid uitstippelen, dat onder meer een ademtest voor de politie mogelijk moet maken.

Een politie-inspecteur van Ternat veroorzaakte eind vorig jaar in dronken toestand een ongeval met een dienstvoertuig. Drank en drugsgebruik op het werk hebben vaak met stress te maken. Dat geldt ook voor de 39.000 politiemensen in ons land.

Er is nu een werkgroep opgericht waarin de arbeidsgeneesheer van de federale politie, de vakbonden en de lokale politie vertegenwoordigd zijn. De werkgroep moet het alcohol- en drugsbeleid bij de politie vastleggen en baseert zich daarvoor op een collectieve arbeidsovereenkomst uit de privésector.

De politie wil een voorbeeld stellen door als eerste openbare instelling een streng drank- en drugsbeleid te voeren. Daar horen, als dat nodig is, alcohol- en drugstests voor politiemensen bij.

Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie, ontkent dat er een zwaar probleem bij de politie is. "We willen vooral preventief werken. We wijzen onze politiemensen op de mogelijke gevaren, maar ook op hun plichten."

TG

Nu in het nieuws