Tielrode viert dit jaar geen Dorpsfeesten

Tielrode viert dit jaar geen Dorpsfeesten

Tielrode viert dit jaar geen Dorpsfeesten

Print
Temse - De Tielrodenaren moeten het voor het eerst in tijden zonder Dorpsfeesten stellen. Door het strenge winterweer is de herinrichting van het centrum hopeloos vertraagd en is er geen plaats voor de feesten. Vrijwilligers en verenigingen waren zo goed als klaar met de voorbereidingen ervan.

Voor de medewerkers van de Dorpsfeesten kwam het nieuws hard aan. “De Dorpsfeesten worden helemaal gedragen door de Tielrodenaren zelf. Voor ons dorp is dit het hoogtepunt van het jaar. Zoals elk jaar zijn we al maanden bezig met de voorbereiding. We hadden net alles klaar, alleen de steunkaarten moesten nog geregeld worden. Nu horen we plots dat er geen Dorpsfeesten kunnen plaatsvinden”, reageert Samy Pauwels, één van de drijvende krachten, verbouwereerd.

“De reden? We kregen te horen dat de herinrichting van het centrum veel vertraging heeft opgelopen door het barre winterweer. Hierdoor ligt het dorpsplein nog opgebroken in het weekend van 11 juni, wanneer we onze Dorpsfeesten gepland hadden”, zucht Samy Pauwels. “We begrijpen dat werkzaamheden kunnen uitlopen door het weer, maar het slechtste weer zat lang voor nieuwjaar. Toén wisten ze toch al dat er vertraging zou zijn? Maar ze hebben ons laten doorwerken voor niks.”

Bittere pil

Een andere locatie bleek niet haalbaar. “Er is even gedacht aan het terrein van VK Tielrode, maar dat ligt helemaal buiten het centrum. Dat is niet interessant voor onze steunende middenstanders en het is afwachten of het publiek daar wel komt opdagen.”

De organisatoren slikken de bittere pil en duimen nu voor 2012. “We hopen dat onze sponsors begrip hebben en dat ze volgend jaar niet afhaken. Wij willen er alvast voor blijven gaan.”

Lees meer over de problematiek in Tielrode in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Gert Cools

Guy Van Vliet

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio